sportmassage

massage

Shockwave therapie

Shockwave therapie

Therapie met Shockwave op uw huid


Shockwave is een geavanceerd electronisch apparaat, formaat schoenendoos, die met een dunne kabel verbonden is met een trilkop die tikjes of trillingen kan produceren op uw huid. Er zit een laagje gel tussen die kop en uw huid. Die ESWT trilkop kan heel gericht op een bepaald deel van uw lichaam worden geplaatst. Bijvoorbeeld op uw schouder, nek, elleboog, knie, en in het algemeen op pezen en spieren.
Die techniek, ESWT staat voor Extracorporal Shock Wave Therapy en is een zeer plaatselijk toepasbare medische schokgolf-behandeling ten behoeve van hardnekkige aandoeningen aan spieren of pezen. Zoals elleboog, achillespees, hielspoor, verkalking in de pezen en schouder-, en kniepeesafwijkingen.


Die Shockwave Therapy (ESWT) komt uit Zwitserland, Duitsland en China en wordt nu beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in recente pijnbestrijding. Door de allernieuwste technieken in te zetten kunnen wij ons best doen om (chronische) pijn aan uw pezen, spieren en gewrichten te helpen bestrijden.

Het apparaat produceert dus snelle geluidsgolven, zogenaamde schokgolven. Deze verplaatsen zich door uw huid naar het weefsel daaronder, waar de blessure is. Shockwave Therapy stimuleert de doorbloeding en verbetert daarmee uw natuurlijk herstel door versnelde stofwisseling op de plaats van de blessure.


Mogelijk zijn er vier tot vijf behandelingen nodig om uw pijn te laten verminderen door deze shockwave therapie.


Welke klachten kunnen mogelijk verlicht worden door deze Shockwave Therapy?


Dit is een lijst van pijnen die effectief behandeld kunnen worden door middel van shockwave therapie:

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen

  • Frozen shoulder

  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog), tennisarm

  • Onder-rugpijn

  • Pijn net onder de knieschijf (frozen knee)

  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)

  • Hielpijn (hielspoor)

  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points) of andere vormen van tendinitis.


Let op: gebruikers met een TENS mogen deze therapie niet gebruiken!


Holistische massage.

Holistische komt van het Griekse woord holos, wat ' volkomen ' betekend. De Holistische massage is een volledige lichaamsmassage, dat een subtiele energie-uitwisseling met zich mee brengt. De massage is niet alleen gericht op de ontspanning van spieren, maar ook op de geestelijke ontspanning. 
Deze massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken en kan slechts door zeer ervaren massage specialisten worden uitgevoerd. 

Effect

De holistische massage is geneeskrachtig voor het hele lichaam. Het masseren ontspant en stimuleert de spieren, bevordert de bloedsomloop door de aderen en kalmeert het zenuwstelsel. Verder stimuleert het de lymfestroom en het rekt het bindweefsel van de gewrichten op. De Holistische massage werkt ook in op de chakra's.

Het verlicht op mentaal niveau stress en angst en helpt je bovendien bewuster te maken van je lichaam als geheel, van de delen waarmee je in contact staat en die waarvan je je 'afgesneden' voelt. Als je je eenmaal bewust bent van waar je energieblokkades zitten, kan je daarmee aan de slag en, door een positiever zelfbeeld te ontwikkelen, de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk en gezondheid.

Techniek

Bij een holistische massage wordt de mens als een geheel behandelt. Je lichaam, geest en je contact met de omgeving bepalen wie je bent. 
Er zijn speciale punten in je lichaam waar je emoties en spanningen opslaat. Een holistisch masseur richt zich op die punten en kan daarbij gebruik maken van een massage olie met etherische olien. De gebruikte grepen zijn over het algemeen langzaam, ritmisch en meditatief. Handgrepen gericht op de spieren worden afgewisseld met schuddingen en ontspannende aanraking die met name gericht zijn op de energie. De masseur integreert techniek met intuitie en werkt afgestemd op de energie van de gemasseerde.